Bone-M Bio Science Menguatkan Tulang Anda
Bone M Bio Science
Produk Sains Teknologi Abad ke 21 dari
Longrich Bioscience (M) Berhad
Kolagen Terhidrolisis
Mudah Diserap - Merangsang Penghasilan Kolagen
Anti Oksida dan Anti Radang
Penyelesaian yang lama dinantikan untuk masalah tulang dan sendi
Produk Longrich Bone M terhasil dari teknologi Jerman, yang memberikan kebaikan Kolagen terhidrolisis, Ekstrak kulit manggis, anti radang Probiotic, Inulin, Stevia dan sebagainya.
Kebaikan Bone M adalah:
> Menguatkan tulang dan mengelakkan osteoperosis
> Merawat otot dan sendi dengan pantas
> Meningkatkan sistem imunisasi
> Mengelakkan proses penuaan dan kulit
> Merawat kulit dan menegangkan payudara
Bone M merupakan produk berkualiti teknologi bio Jerman, di patenkan di Amerika Syarikat dan diluluskan oleh USFDA. Bone-M disahkan halal oleh Islamic Centre Aachen, Germany.
Apakah Kolagen dan Kolagen Terhidrolisis?
Kolagen adalah protein atau rantaian asid amino, berkeadaan serat yang berkait-kait dan menyokong sel serta tisu tubuh kita. Ia adalah protein yang paling banyak di dalam tubuh (lebih dari 25% protein tubuh). Ia banyak terdapat dalam kulit, sendi, ligamen, tulang, salur darah dan kornea mata. Fobroblast adalah sel yang menghasilkan kolagen.
Kolagen terhidrolisis terhasil dari proses hidrolisis kolagen, proses semulajadi yang memecahkan ikatan antara kolagen individu. Proses ini mengecilkan saiz molekulnya dari 300,00 Dalton (Da) kepada saiz yang lebih kecil 2,000 ke 5,000 Da. Glycine dan proline membentuk 50% dari jumlah keseluruhan asid amino di dalam kkolagen terhidrolisis. Ini menghasilkan kolagen yang mempunyai 20 kali ganda lebih Glysine dan Proline. Sifat inilah yang menjadi tugasan utama bagi kolagen terhidrolisis merangsang penghasilan kolagen.
Kandungan Utama Bone M
Tisu yang bersambung kolagen |
1. Kolagen Terhidrolisis - Ia mudah diserap dan merupakan kandungan utama Bone-M. Kolagen terhidrolisis terkumpul di dalam sendi dan mampu merangsang metabolisma chondrocyte. 1 sachet 20g Bone-M mengandungi 50% kolagen terhidrolisis.
2. Pati Manggis - Ia mengandungi alpha-manggostin, beta mangostin, garcinone B dan garcinone E, yang kesemuanya digelar xanthones. Xanthones mempunyai sifat anti radang. Ia membantu mengekalkan sistem imun, meningkatkan kelenturan sendi, melegakan kesakitan pinggang dan meningkatkan keadaan kulit.
Probiotik - bakteria baik |
4. Inulin - Merujuk kepada American Journal of Clinical Nutrition 2005; 82:471-476, kajian menunjukkan Inulin (Prebiotic) meningkatkan penyerapan kalsium, meningkatkan penyerapan mineral tulang dan mengelakkan kesakitan pinggang.
Sumber askorbik asid |
5. Kalsium Laktate - Biasanya ditemui di dalam susu, yogurt dan keju, ia biasa digunakan dalam perubatan untuk merawat kekurangan kalsium dan mudah diserap pada pH yang berbeza. Tanpa lactosa dan casein dalam susu, Bone-M selamat untuk diambil bagi mereka yang kekurangan laktosa. Kajian telah membuktikan pengambilan Bone-M dapat meningkatkan ketumpatan mineral dalam tulang.
6. Asid Askorbik - Vitamin C (askorbik asid) bertanggungjawab membina kolagen dalam tulang, sendi, otot dan salur darah.
7. Serbuk Mangga - Tinggi kandungan fitokimia, mangga sangat tinggi kandungan carotenoids, vitamin C.
8. Isomaltulose - Sangat perlu untuk prestasi mental dan fizikal. Molekul glukos dan isomatulose menghasilkan ikatan yang kuat dalam indeks glycemic yang rendah. Sangat selamat untuk diabetik dan tidak menghasilkan kereputan gigi. Isomatulose membolehkan penyerapan yang lambat glukos, menstabilkan paras glukos dan menstabilkan paras insulin.
Daun stevia |
9. Stevia - Daun stevia yang manis digunakan secara tradisi untuk pemanis. Ia sangat sesuai kepada para pesakit diabetis.